nyheder

Vinden blev væk fra World Cup’en i Cold Hawaii

Fællesbillede, day 7, netIP Cold Hawaii PWA World Cup 2016

Fællesbillede, day 7, netIP Cold Hawaii PWA World Cup 2016

Verdens bedste bølgewindsurfere sluttede World Cup-ugen i Klitmøller med et spektakulært show, hvor de blev trukket ind i bølgerne af en jetski til ære for publikum og kameraerne.

Find mere information om netIP Cold Hawaii PWA World Cup - her

For vinden kom ikke til Klitmøller på konkurrencens sidste dag, og for første gang i syv år lykkedes det ikke at finde en vinder af netIP Cold Hawaii PWA World Cup.

- Det er naturligvis træls, at vi ikke kan kåre en vinder her i Klitmøller. Men vi kan ikke bestemme over vejret, så det er meget normalt i den her sport. Faktisk er det imponerende, at vi har fundet en vinder alle de foregående seks år, siger Robert Sand, projektleder for World Cup’en i Cold Hawaii.

- Vi har haft en fantastisk uge med godt vejr, mange mennesker må stranden, fantastiske koncerter og masser af flot windsurf på vandet. De frivillige har knoklet for at skabe en unik uge her i Klitmøller. Vi ville naturligvis gerne have kåret en vinder, men Klitmøller har trods det vist sig fra sin flotteste side, siger han.  

Surferne måtte først vente i fem dage, inden bølgerne og vinden kom til Klitmøller. Lørdag fik man afviklet kvalifikationen, hvor den lokale Klitmøller-surfer Mads Bjørnaa kvalificerede sig til hovedkonkurrencen. Men den kom aldrig i gang, for vinden gik i sydøst og stilnede lidt af.
Dermed fik Danmarks bedste bølgewindsurfer, Kenneth Danielsen fra Aalborg, ikke mulighed for at forsvare sin flotte 6. plads fra sidste år.

- Det kan lyde mærkeligt, men jeg ikke skuffet over, at vi ikke kom på vandet. Vi er så vant til, at det er vejret, der bestemmer, om vi kan komme på vandet. Det sker hvert eneste år på World Cup’en. I stedet har vi lavet en masse sjov på vandet, som vi normalt ikke får tid til.

Cold Hawaii vinder VM i StandUp Paddle surfing i 2017 sammen med København

Signing-Hosting-Agreement_COPENCOLD-HAWAII

Drømmen for Casper Steinfath er gået i opfyldelse. I efteråret 2017 kan den 22-årige Klitmøller-surfer blive verdensmester i StandUp Paddle surfing på hjemmebanen i Cold Hawaii.

- Tænk at jeg kan forsvare mine to VM-titler og vinde guld foran mine venner og min familie i Cold Hawaii og København. Dét bliver stort. Jeg er vokset op i bølgerne. Jeg kender dem rigtig godt. Det er en stor fordel for mig, at VM kommer til Thy, siger Casper Steinfath.

Ved næste års VM i StandUp Paddle surfing skal surferne både padle på fladt vand og i de fascinerende Vesterhavsbølger. Disciplinerne på fladt vand afvikles i Københavns Havn, mens bølgekonkurrencerne afvikles i Cold Hawaii.  

Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn inviterer til de mest spektakulære og bynære forhold at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

Det er Friends of Cold Hawaii og Dansk Surf & Rafting Forbund, der sammen med Copenhagen WatersportsWonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskaberne fra International Surfing Association (ISA). Det er første gang, at ISA placerer et VM i Europa.

Finn Jorsal skriver under i Rios OL-heksekedel

I dag skrev præsidenten for Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal, VM-aftalen under i Den Danske Pavillon på den berømte Ipanema-strand i Rio midt under OL, fordi det internationale surf-forbund, ISA, i forvejen er i den brasilianske storby i forbindelse med, at surfing er på OL-programmet i 2020.

- At vi vinder VM samtidig med, at surfing bliver en OL-disciplin får en kolossal betydning for udviklingen af Cold Hawaii. Allerede nu er der mange, der har spurgt mig, hvad Cold Hawaii er for noget, siger Finn Jorsal.

Smag på navnet: Copencold Hawaii

VM bliver afviklet i både Københavns Havn og på et af de 31 surf spots i Cold Hawaii fra Vigsø i nord til Agger Tange i syd. Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn giver de bedste forhold til at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

- Vi har en helt unik kystlinje her i Cold Hawaii, som mange har lagt meget i at udvikle over de seneste 10 år. Der er ingen tvivl om, at vi vil lægge alle kræfter i at gøre COPENCOLD HAWAII til et foreløbigt højdepunkt, siger Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii.
 
Rent sportsligt består mesterskabet af Long Distance Racing, som i lighed med åbningsceremonien afvikles i København. Derefter transporteres alle atleter til Thy, hvor SUP Surf, Technical Racing plus Relay Race og medaljeoverrækkelserne afvikles. Der vil være 280 - 300 deltagende atleter fra over 50 nationer inklusive hold fra 25 nationer. Eventen varer i tolv dage i alt, inklusiv ankomst og træning.
 
Med et VM i dette format bliver Danmark introduceret som Nordeuropas SUP-destination nummer ét, lyder det ambitiøse mål for arrangørerne.
 
- COPENCOLD HAWAII vil være en nyskabelse inden for internationale SUP-races. Vi vil benytte lejligheden til at sætte gang i en række lokale og nationale aktivitet før, under og efter begivenheden, der vil være med til at booste dansk stand up paddle, samle miljøet og få endnu flere danskere på vandet, siger Jakob Færch, formand for Dansk Surf & Rafting Forbund.
 
Spændende samarbejde mellem land og by

COPENCOLD HAWAII er samtidig et eksempel på, hvad Danmark kan byde på, når to byer går sammen. For Sport Event Danmark, der har hjulpet med at hente mesterskaberne til Danmark, har samarbejdet mellem storby og landdistrikt været et vigtigt parameter, da Sport Event Denmark bevilgede 500.000 kroner.
 
- Copencold Hawaii – ja smag på ordet! Det skal vi nemlig til at bruge, fordi vi netop har fået tildelt VM i Stand Up Padling i 2017. Med Copencold Hawaii skal vi afvikle VM-konkurrencer både i København og Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii. Det bliver et spændende samarbejde mellem land og by, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Find billeder fra underskrivningen i Rio – her.
Find billeder fra Cold Hawaii og København - her
Find video fra Cold Hawaii, København og underskrivningen - her.   

For yderligere information kontakt: 

Event manager Robert Sand
2078 2372 // robert@coldhawaii.eu
 
Formand for Dansk Surf & Rafting Forbund Jakob Færch
2869 4774 // jakfaerch@gmail.com

Pressechef Ole Wejse Svarrer
+45 2071 6465

Ny øl og Simon Kvamm tager Cold Hawaii til nyt niveau

Man blev helt tørstig, da tidligere brygmester og troldmand Peter Klemensen fortalte om den nye Cold Hawaii øl, som Thisted Bryghus i dag præsenterede i samarbejde med Friends of Cold Hawaii.
 
Det er ikke en hvilken som helst øl. Den er brygget på råvarer, der vokser på den samme kyststrækning, som er hjemsted for de 31 surf spots, der gør vestkysten i Thy til et af Europas bedste steder til surfing.
 
Fadder til øllen er legendariske tidligere brygmester på Thisted Bryghus, Peter Klemensen bedre kendt som "Klemme", og nuværende brygmester på Thisted Bryghus, Antoni Aagaard Madsen:
 
“De seneste 10 år har jeg travet rundt i Nationalpark Thy. Jeg mener nu, at jeg med havtorn, klitrose og porse har fundet de lokale ingredienser, som kan få øllen til at svæve over Cold Hawaii”, sagde Peter Klemensen og fortsatte: “Øllet er brygget efter principperne Ny Nordisk Øl og tilpasset det nordiske køkken. Jeg er stolt af resultatet.”
 
Friends of Cold Hawaii og Thisted Bryghus præsenterede Simon Kvamm som protektor for Cold Hawaii øllen:
 
“Jeg kender flere af folkene bag Cold Hawaii-bevægelsen og synes de ting, de har gang i, er spændende. Jeg kan lide øl, så Cold Hawaii øllen er bestemt én af dem,” sagde Simon Kvamm. Det var ikke den eneste grund til, at han havde taget turen fra København til Thy:
 
“Jeg har tilbudt at hjælpe til, og skal stå for at skaffe noget underholdning til den lille scene i Redningshuset i dagene 17.-18.-19. september under Cold Hawaii PWA World Cup”, afslørende Simon Kvamm.
 
“Jeg glæder mig til nogle forhåbentlig gode aftener med champagne-løftestangen i den ene hånd og en Cold Hawaii øl i den anden,” sagde Simon Kvamm.
 
For Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii, markerede dagens nyheder endnu en milesten i historien om Cold Hawaii:
 
"For 10 år siden var der ikke mange, der kendte til Cold Hawaii. Gennem en sjælden blanding af blod, sved, tårer og stedets kvaliteter har vi med Cold Hawaii PWA World Cup skabt en helt unik event. Simon og vores øl bliver en del af det univers. Det betyder, at vi nu også får fornemmelsen af, hvordan Cold Hawaii smager og lyder. Vi tager dermed Cold Hawaii til et helt nyt niveau,” sagde Finn Jorsal.

Cold Hawaii øllen kan indtil videre fås i Thy, på Mors, Hanherred og Thyholm. Som det eneste sted uden for dét område sælges øllen på Bremen Teater i København.  

På lørdag afgøres det om Danskernes Idrætspris går til Cold Hawaii

På lørdag drager Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii, til Herning. Det sker fordi Cold Hawaii er indstillet til modtagelsen af Danskernes Idrætspris. Prisen uddeles lørdag aften i Boxen forbindelse med DRs store gallashow SPORT 2014. Cold Hawaii repræsenteres ved borgmester i Thisted Kommune, Lene Kjeldgaard, og Klitmøllers egen SUP verdensmester, ISA visepræsident og højt respekterede waterman, Casper Steinfath

Cold Hawaii i Thisted er nomineret, fordi en bred vifte af frivillig, offentlige og private med surfing som omdrejningspunkt har etableret en international World Cup for de bedste surfere i verden. Surfing er desuden blevet et vigtigt led i forbindelse med områdets bosætningsstrategi, så der i dag flytter unge familier til byen – og ikke væk. Det hænger også sammen med, at der er etableret en friskole med surfing på skemaet, ligesom der er startet en Surf HF-linje på Thy Mors HF & VUC med 18 elever fra hele landet, der bor på det gamle strandhotel. 

Danskernes Idrætspris går til et initiativ, der i særlig høj grad har gavnet den lokale foreningsidræt. Alle danskere kan nominere initiativer. Vinderen modtager Danskernes Idrætspris ved DR’s show, SPORT 2014, lørdag den 10. januar 2015 i Boxen i Herning. Præmien er på 100.000 kr. Pengene går til et nyt idrætsinitiativ i hjemkommunen for det vindende initiativ. Hvilket initiativ, bestemmer kommunalbestyrelsen.

De øvrige nominerede er Sports- og Fritidspark Arendal og Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset. 

Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg byder på blandt andet multibane til fodbold og håndbold, beachvolley, basketbaner, petanque, balancebane og meget mere. Parken, der har gratis adgang, er etableret i samarbejde mellem kommunen, de lokale idrætsforeninger, skoler, boligforeninger, erhvervsdrivende og private. De gode faciliteter skal få flere aktive idrætsudøvere i foreningerne og bidrage til, at flere bevæger sig, leger og mødes om sunde aktiviteter på tværs af befolkningsgrupper.

SG-Huset i Svendborg er et 5.500 m2 bevægelses- og gymnastikhus med et væld af moderne faciliteter til blandt andet springgymnastik, rytmisk gymnastik, motorik- og bevægelsesarealer samt klatrevægge, fitnesscenter og udendørs parkour- og skaterarealer. De mange muligheder for fysisk aktivitet har givet en markant medlemsfremgang i Svendborg Gymnastikforening og åbnet manges øjne for glæderne ved foreningslivet. Der er blandt andet Open Gym-arrangementer, kombineret lektielæsning og fysisk aktivitet for børn samt styrketræning for seniorer. 

 

Massiv lokal opbakning gør Cold Hawaii PWA World Cup mulig i 2014

//Press release in German and English further down.//

Takket være massiv lokal opbakning er Cold Hawaii PWA World Cup tilbage i kalenderen for 2014. Dermed har situationen ændret sig markant siden januar 2014, hvor foreningen Friends of Cold Hawaii, som arrangerer begivenheden, pga. et for spinkelt økonomisk fundament aflyste begivenheden i 2014.

Det er Thisted Forsikring, som gennem en 3-årig aftale har givet begivenheden en økonomisk saltvandsindsprøjtning. Dennis Rene Petersen, administrerende direktør for Thisted Forsikring, udtaler:

“Vores lokale forankring og engagement er en væsentlig del af selskabets DNA. Derfor mener vi også, at Cold Hawaii PWA World Cup bør fastholdes og udvikles. Det kræver, at et fundament etableres, og det kan og vil vi gerne medvirke til igennem en økonomisk håndsrækning, der kombineret med mange ildsjæles ihærdige indsats, sikrer begivenhedens bæredygtighed.”

Thisted Forsikring er ikke den eneste lokalt forankrede organisation, der er på banen. Thy-Mors HF & VUC, en lokal uddannelsesinstitution, har ligeledes bidraget væsentligt til, at det, der for få uger siden så ud til ikke at kunne hænge sammen, nu hænger sammen. Jens Otto Madsen, rektor for Thy-Mors HF & VUC, udtaler:

“Fra august starter vi HF Cold Hawaii. Det er et nyt initiativ, som gør, at unge fra hele landet kan surfe og windsurfe og bo på surf-kollegium i Klitmøller samtidig med, at de får en solid gymnasial ungdomsuddannelse. Cold Hawaii PWA World Cup giver Thy-Mors HF & VUC en enestående mulighed for at synliggøre uddannelsen. Derfor er vi gået ind med et betydeligt sponsorat.”

Sidst men ikke mindst deltager repræsentanter fra Kystbyernes Netværk nu side om side med Friends of Cold Hawaii i det daglige arbejde med at skaffe flere lokale medlemmer og annoncører til begivenheden. Foruden Klitmøller indgår byerne Vorupør, Stenbjerg og Agger i netværket. Michael Ruby, talsmand for netværket, siger:

“I disse år satser vi sammen med Thisted Kommune og en række andre lokale turismeaktører stærkt på at opbygge brandet ”Cold Hawaii” som et rejsemål for folk, der kan lide at være aktive i naturen. Vi mener, at den synlighed, den årlige afholdelse af Cold Hawaii PWA World Cup giver, har afgørende betydning for arbejdet. Derfor har vi valgt at bruge en stor del af vore ressourcer på at skabe et bedre fundament for begivenheden.”

Tidligere på året meldte foreningen Friends of Cold Hawaii, som arrangerer PWA World Cup i Klitmøller, ellers ud, at man pga. manglende finansiering ikke så sig i stand til at gemmenføre dette års event.

Arrangørerne af Cold Hawaii PWA World Cup er begejstrede. Troels Schwarz, konstitueret formand for foreningen, udtaler:

“Vi er selvfølgelig fantastisk glade for den situation, vi befinder os i nu. Det, vi var overbeviste om ikke kunne lade sig gøre, kan nu lade sig gøre. At det lokale engagement har vist sig at være så stort, betyder meget for os. Vi kan stå sammen, når sagen er vigtig nok. Det er et tegn på styrke og sammenhængskraft eller slet og ret jysk vilje til at ville noget, som er ud over det sædvanlige.”

The Cold Hawaii PWA World Cup will take place September 15 - 21, 2014 in Klitmøller, Denmark.

Press releases in English and German.

Download images.

Friends of Cold Hawaii - svar på spørgsmål og misforståelser

English version further down: Efter Friends of Cold Hawaiis udmeldingen om, at der ikke bliver nogen World Cup i 2014 har sagen været diskuteret i vide kredse. En del af det, der er blevet sagt er sandt, men der er også en del, som ikke er (helt) rigtigt og noget, der beror på misforståelser. På baggrund af forløbet har foreningen udarbejdet en række svar. Med det håber vi, at vi bidrager til en bedre forståelse af tingenes tilstand.

Facts:

Q: Hvad er Cold Hawaii?

A: Cold Hawaii er et område i Thisted Kommune, nærmere bestemt kyststrækningen fra Agger i syd til Hamborg nord-øst for Hanstholm.

Q: Er Friends of Cold Hawaii en idrætsklub?

A: Friends of Cold Hawaii er ikke en idrætsklub men en erhvervsdrivende forening, hvis primære formål er at afholde en windsurf World Cup i Thy. Ved opløsning af foreningen overføres eventuel formue til ungdomsarbejde i søsportslige foreninger i Thisted Kommune.

Q: Hvad er formålet med Cold Hawaii PWA World Cup?

A: Formålet med eventen er at markedsføre Thisted Kommune som et attraktivt sted at bo og tilbringe ferie hele året til gavn for erhvervslivet.

Q: Hvordan opfylder Cold Hawai PWA World Cup formålet med Friends of Cold Hawaii?

A: Dette gøres gennem den massive mediedækning eventen skaber og den afledte generelle interesse for området som destination for friluftsaktiviteter.

Q: Hvad er det sportslige element i Cold Hawaii PWA World Cup?

A: Cold Hawaii PWA World Cup har indtil videre været afholdt 4 gange i september måned fra 2010 til 2013. Deltagerne er 32 af verdens bedste windsurfere, der på forhånd har kvalificeret sig til eventen.

Q: Hvordan drives Cold Hawaii PWA World Cup?

A: Afviklingen af Cold Hawaii PWA World Cup foretages af et hold af både frivillige og aflønnede. Der er ca. 150 frivillige involverede, flere af disse kommer fra foreningerne Klitmøller Lystfiskerforening og Surfklubben NASA. De aflønnede bruges primært til projektledelse, kommunikation og formidling af begivenheden, herunder indhold til tv og pressehåndtering.

Q: Hvordan er økonomien i Cold Hawaii PWA World Cup sammensat?

A: Regnskabet for eventen i 2013 fremviser en omsætning på kr. 2,1 mill. Indtægterne fordeler sig på kr. 300.000 fra Thisted Kommune, kr. 900.000 i sponsorater, medlemskaber samt annonceindtægter og kr. 900.000 i form af andre bevillinger fra eksempelvis Sport Event Denmark, Region Nordjylland og Visit Nordjylland. Resultatet for eventen fremviser i 2013 et underskud på kr. 32.000. Der var i 2014 lagt op til øgede indtægter fra sponsorater, medlemskaber og annoncører, men reducerede indtægter fra andre bevillinger, herunder bl.a. en manglende indtægt på kr. 150.000 fra Sport Event Denmark.

Q: Løser Friends of Cold Hawaii andre opgaver?

A: Friends of Cold Hawaii har, udover at afholde world cup påtaget sig opgaver med ministerbesøg, besøg fra udlandet samt sparring og henvendelser fra forskere og institutioner i løbet af året.

Q: Var det for tidligt at Friends of Cold Hawaii valgte ikke at afholde eventen i 2014?

A: Det var på forhånd gjort klart at foreningen havde behov for en bevilling på kr. 500.000 fra Thisted Kommune for at se sig i stand til at kunne fortsætte arbejdet med at finde den resterende økonomi og afvikle selve eventen. Med et beløb på 350.000 kr. traf man derfor beslutning om, at man i 2014 ikke kunne gennemføre eventen.

Q: Kunne man ikke have afsøgt mulighederne for anden finansiering bedre?

A: Bestyrelsen i foreningen Friends of Cold Hawaii vurderede at udsigterne til at det ville lykkes, var for små. Foreningen opfatter det som et udtryk for ansvarlighed.

Q: Er man hos Friends of Cold Hawaii sure over at man ikke har fået bevilget kr. 500.000?

A: Der er ingen i Friends of Cold Hawaii, der er sure. Vi er stolte over forløbet fra 2010 - 2013 og mener, at alle store som små, som har bidraget, kan være stolte af det. De fire år med Cold Hawaii PWA World Cup har været positive. Det er det, foreningen har fokus på.

Q: Er I ikke utaknemmelige, når I ikke vil tage imod kr. 350.000?

A: Vi “får” ikke kr. 350.000 af Thisted Kommune. Kommunen har givet tilsagn om kr. 350.000, hvis, og kun hvis, der afholdes Cold Hawaii PWA World Cup. Hvis ikke det lykkes at finde den resterende finansiering på kr. 1.850.000, udbetaler Thisted Kommune ikke noget.

Q: Hvorfor kunne der ikke bare skæres kr. 150.000 i budgettet og tilpasses udgifter?

A: Friends of Cold Hawaii ønsker en begivenhed med et bestemt niveau. Bestyrelsen i foreningen har vurderet, at det ikke kan lade sig gøre at holde det niveau, hvis der skæres i budgettet. Derfor kan der ikke skæres i budgettet.

Q: Hvad skal der nu ske?

A: Indledningsvis er Cold Hawaii PWA World Cup taget af programmet i 2014. Foreningen er i færd med at planlægge årets aktiviteter. Desuden arbejder foreningen på en model for en World Cup fra og med 2015 og årene der følger.

____

ENGELSK VERSION Responses to queries

After Friends of Cold Hawaii’s announcement that there will be no World Cup in 2014, the matter has been discussed widely. Part of what has been said is true, but there is also a part, which is not (completely) correct, and some is the result of misunderstandings. Based on the reactions, the association has made his series of questions and answers. With that, we hope we can contribute to a better understanding of the core of the situation.

Facts:

Q: What is Cold Hawaii?

A: Cold Hawaii is an area in Thisted municipality, more specific the coastline from Agger in the south to Hamburg north-east of Hanstholm.

Q: Is Friends of Cold Hawaii a sports club?

A: Friends of Cold Hawaii is not a sports club, but a business/trade association, whose primary purpose is to organize a windsurf World Cup in Thy. By dissolution of the association, any assets will be transferred to youth work in water sports associations in Thisted Municipality.

Q: What is the purpose of Cold Hawaii PWA World Cup?

A: The purpose of the event is to promote Thisted Municipality as an attractive place to live and spend holidays throughout the year, benefitting the businesses.

Q: How does Cold Hawaii PWA World Cup fulfil the purpose of Friends of Cold Hawaii?

A: This is done through the massive media coverage the event creates, and from this, the general interest for the area as a destination for outdoor activities.

Q: What is the sports element of Cold Hawaii PWA World Cup?

A: Cold Hawaii PWA World Cup has so far been held 4 times in September from 2010 to 2013. The participants are 32 of the world's best windsurfers, who have beforehand qualified for the event.

Q: How is Cold Hawaii PWA World Cup run?

A: The Cold Hawaii PWA World Cup is run by a group of volunteers and a group of paid employees. There are approximately 150 volunteers involved; several of these come from the associations KLF66, the local fishing association, and NASA, the local surf club. The paid employees are primarily hired for project management, communication and distribution of the event, including content for television and press relations.

Q: How is the economy for Cold Hawaii PWA World Cup put together?

A: The accounts of the event in 2013, shows revenue of DKK 2.1 million. The income is distributed on DKK 300,000 from Thisted Municipality, DKK 900,000 in sponsorships, memberships and ad revenue, and finally DKK 900,000 in other funding for example from Sport Event Denmark, Region Nordjylland (North Region of Denmark) and VisitNordjylland. The outcome of the event in 2013 is a loss of DKK 32,000. In 2014 it was expected to have increased revenue from sponsorships, memberships and advertisers but reduced income from other funding, including the absence of income of DKK 150,000 from Sport Event Denmark.

Q: Is Friends of Cold Hawaii responsible for other assignments?

A: Friends of Cold Hawaii has, apart from organizing the World Cup, taken on assignments such as ministerial visits, visits from abroad as well as feedback and approaches from researchers and institutions during the year.

Q: Was it too early that Friends of Cold Hawaii decided not to carry through with the event in 2014?

A: It was made clear that the association needed a grant of DKK 500,000 from Thisted Municipality, to be able to continue the work with fundraising and running the event. With DKK 350,000 it was decided, that it was not possible to carry through with the event.

Q: Could other possibilities for financing have been researched better?

A: The board of the association Friends of Cold Hawaii has assessed that the prospect for success, are small. The association consider it an expression of responsibility.

Q: Is there any bitterness at Friends of Cold Hawaii, about not being granted the DKK 500,000?

A: There is no one in Friends of Cold Hawaii who is bitter. We are proud of the process from 2010 - 2013 and believe that everybody who has contributed can be proud of it. The four years with Cold Hawaii PWA World Cup have been positive. That is what the association is focused on.

Q: Is it not ungrateful to not accept the DKK 350,000?

A: We are not “given” DKK 350,000 from Thisted Municipality. The municipality has approved DKK 350,000, if, and only if, Cold Hawaii PWA World Cup is held. If we fail to find the remaining funding (DKK 1,850,000) nothing will be paid out from Thisted Municipality.

Q: Why can the budget not be reduced with DKK 150,000, and by that adjust the expenses?

A: Friends of Cold Hawaii wishes for an event with a certain level of production. The board of the association has concluded, that it is not possible to keep that level if the budget is being reduced. Therefor it is not possible with cutbacks in the budget.

Q: What is going to happen now?

A: To start with, Cold Hawaii PWA World Cup is taken off the programme for 2014. The association is now planning this year’s activities. Apart from that, Friends of Cold Hawaii is working on a model for a World Cup in 2015 and the years that follow.

Ingen Cold Hawaii PWA Word Cup i 2014/No Cold Hawaii PWA World Cup in 2014

Nb.: English version further down.

I 2013 var det fjerde gang, Cold Hawaii PWA World Cup blev afholdt i Thy. Denne gang med Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik som protektor. Det var kulminationen på en helt fantastisk rejse med en event, som vi alle kan betragte med stolthed.

2014 bliver ikke femte gang. Det har bestyrelsen for Friends of Cold Hawaii netop besluttet. Det sker i kølvandet på Thisted Byråds beslutning om at bevilge 350.000 og ikke de 500.000 kr. som foreningen havde bedt om. Formand for Friends of Cold Hawaii Finn Jorsal udtaler:

“Jeg vil gerne understrege, at vi har været glade for samarbejdet med Thisted Kommune, som vi betragter, som én af de kunder, der får rigtig meget ud af vores produkt. Vi må imidlertid konstatere, at vi ikke kan levere på det grundlag. Det har vi været nødt til at tage konsekvensen af. De 500.000 kr. er bydende nødvendige for at skabe den stabilitet, som skal til for at komme i mål med det samlede projekt. Uden den stabilitet kan vi ikke gøre det.”

Friends of Cold Hawaii lukker og slukker ikke. Finn Jorsal udtaler:

“Foreningen kører videre, og vi har fortsat et brændende ønske om en Cold Hawaii PWA World Cup i 2015. Imidlertid skal man ikke være blind for den helt unikke situation, vi har haft i den periode, hvor begivenheden har kørt. Det hører til sjældenhederne at de rette ressourcer brænder for den samme ide, på det samme tidspunkt og tilmed beslutter sig for at få det til at ske. Hvorvidt vi kan mobilisere det én gang til er uvist. Som formand for foreningen bekymrer det mig.”

Friends of Cold Hawaii har bestyrelsesmøde igen d. 25/2, hvor planerne for et år uden world cup blandt andet skal diskuteres.

No Cold Hawaii PWA World Cup in 2014!

In 2013 it was the 4th time that Cold Hawaii PWA World Cup was held in Thy. This time with His Royal Highness Crown Prince Frederik of Denmark as patron. It was a culmination of an amazing journey with an event, which we all can look back at with pride.

2014 will not be the 5th time. The board of Friends of Cold Hawaii has just decided this. This happens in the aftermath of Thisted City Council's decision to grant 350,000 DKK, and not the 500,000 DKK that the association had requested. President of Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal says:

"I would like to emphasize that we have been pleased to collaborate with the municipality of Thisted, which we consider as one of the customers who get a lot from our product. However, we must conclude that we can not deliver on these terms. We have had to take the consequences of that. The 500,000 is necessary to create the stability, which is needed to reach the goal of the overall project. Without stability, we can not do it."

Friends of Cold Hawaii is not closing down. Finn Jorsal continues:

“The association is still active, and we still have a burning desire for a Cold Hawaii PWA World Cup in 2015. However, one should not be blind to the unique situation we have had in the period in which the event has been running. It is rare that the right resources are passionate about the same idea at the same time, and furthermore decides to make it happen. Whether we can mobilize it one more time is uncertain. As president of the association, that worries me"

Friends of Cold Hawaii has a board meeting again on 25th of February, where the plans for a year without a World Cup, among other things, is to be discussed.

FRIENDS OF COLD HAWAII – INDKALDELSE TIL GENERALFORSAMLING 2013

Event guide 2013

I henhold til FOCH’s vedtægter afholdes der en årlig generalforsamling i løbet af perioden oktober – november. Bestyrelsen indkalder derfor foreningens medlemmer til generalforsamling. Tid: Fredag den 29. november 2013 kl. 16. Sted: Cold Hawaii Starfish, Vestermøllevej 32, Klitmøller

Tilmelding - klik her.

FOCH byder på en Vesterhavsmenu og vil bl.a. fremlægge eventen i billeder og kortfilm. I den forbindelse gennemgås de imponerende tal for eksponering, KIA Cold Hawaii PWA World Cup 2013 fik, samt hvorledes disse tal står i forhold til de målsætninger, som blev fastsat forud for begivenheden.

Vedtægternes §8, stk. 7 foreskriver følgende dagsorden:

1. Valg af dirigent og referent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år 3. Foreløbige regnskab for det forløbne år til godkendelse 4. Bestyrelsens budgetforslag for det kommende år 5. Behandling af indkomne forslag (jvf. nedenfor) 6. Fastsættelse af kontingent 7. Valg af revisor og revisorsuppleant 8. Eventuelt

Som formuleret i vedtægternes §8, stk. 4, skal “forslag fra medlemmerne, som ønskes fremmet til afstemning uden for den udsendte dagsorden, ... indsendes skriftligt til bestyrelsen senest 14 dage før generalforsamlingen, og af bestyrelsen udsendes til medlemmerne 7 dage inden samme”.

Sidste frist for “indkomne forslag” er altså fredag den 15. november 2013, og de(t) bedes sendt til foreningens formand:

Finn Jorsal Dragsbækvej 31 7700 Thisted finn@coldhawaii.eu