Cold Hawaii inspirere norsk surf miljø

Klitmøller cykel 1

I nærheden af Larvik, Norge, ligger Saltstein.Hvis du spørger en surfer, vil han sige at det er et af de bedste surfspots på Norges østkyst. Spørger du en fugleinteresseret, vil han nok svare at det er et fuglereservat.

Denne dobbelthed resulterede i en udflugt til Cold Hawaii for en journalist of en fotograf fra den norske avis Østlands-Posten. Bevæbnet med kamera, spørgsmål og en passioneret surfer fra Larvik, udforskede de Klitmøller og dykkede ned i historien om Cold Hawaii. Da der er mange og delte meninger om hvordan Saltstein skal benyttes og beskyttes, valgte gruppen at undersøge hvordan Cold Hawaii håndterede den situation for 10 år siden, og hvad resultatet er - indtil videre. I Cold Hawaii var konflikten hovedsaligt mellem fiskerne, surferne og kommunen, men ved hjælp af dialog og en masterplan, hvor alt er tænkt med, fra bosætning til det at være vært for et internationalt event, er konflikten løst og blevet til et udbytterigt samarbejde.

Artiklen udkom, og var en succes, så stor at et af Norges største friluftsmagasiner Fri Flyt købte historien og billedserien.

Som journalist fra Østlnands-Posten Siw Normandbo siger “... det er tydeligt at Cold Hawaii skaber interesse”

Ekspeditionen fra Larvik kom, så og sejrede med en historie om fremgang og lokalt engagement i en vindblæst kommune.