Dansk Surfer Vinder EM Guld i Portugal!

Casper Steinfath i aktion - Photo: Jakob Gjerluff / Red Bull Content Pool

Casper Steinfath i aktion - Photo: Jakob Gjerluff / Red Bull Content Pool

Den regerende verdensmester Casper Steinfath har sikret sig titlen som Europamester i surf disciplinen Stand Up Paddling (SUP). Dagens disciplin "Technical Race" blev afholdt under fantastiske forhold i surf paradiset Peniche i Portugal. I en tæt finale, hvor bølgerne splittede feltet ad flere gange formåede Steinfath at give gas når det gjaldt mest på den 4 km lange bane. En tæt sprint de sidste 300 meter mod franskmanden Arthur Arutkin kulminerede i et hektisk løb op af stranden til mållinjen, hvor det blev Steinfath som krydsede først.

"At vinde min 4. EM titel i dag i Portugal var helt vildt! EM var en af mine helt store mål for i år, og det føles så fantastisk at kunne krydse målstregen først efter mange timers hård træning. Niveauet var super højt og jeg er bare glad for at ramme min topform netop i dag" udtaler en begejstret Casper Steinfath, som havde svært ved at få armene ned.

Casper og Christian fejrer de gode resultater i Portugal - Photo: Niels Lønborg

Casper og Christian fejrer de gode resultater i Portugal - Photo: Niels Lønborg

Caspers landsholdkammerat og træningspartner, Christian Andersen også kendt som ‘Polar Bear’ sikrede ligeledes sig selv og det danske landshold en solid 5. plads, mens Nicoline Rasmussen imponerede på kvindesiden med en stærk 3. plads blandt Europas bedste kvinder. 

Caspers Steinfath sammen med landsholdkammerat og træningspartner, Christian Andersen (aka ‘Polar Bear’). 

Caspers Steinfath sammen med landsholdkammerat og træningspartner, Christian Andersen (aka ‘Polar Bear’). 

Dagens 4 km lange ‘Technical Race’ blev afviklet i udfordrende bølger, som bidrog til ekstra udfording for atleterne og høj spænding for publikum. EM er arrangeret af European Surfing Federation og løber fra. 5-11 juni. Allerede i dag torsdag skal det danske landshold i action igen i disciplinen SUP Wave, og kigger man frem til fredag kan der være mere metal og flere podiepladser på spil når Casper, Christian og Nicoline skal i kamp på den 15 km lange distance. 

Fakta om SUP:

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og paddler sig frem ved hjælpe af en stor "pagaj". Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner der konkurreres i er "SUP Racing" og "SUP Surfing". 

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport over hele verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor. Danmark skal i perioden 1-10 September 2017 være vært for Stand Up Paddle Verdensmesterskabet som afvikles af International Surfing Association i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, Friends