Lokal surfer vinder World Tour sølv

Det var bestemt en mindeværdig dag for det danske surf-talent Casper Steinfath fra Klitmøller, da han natten til torsdag skrev både dansk og europæisk surfhistorie ved at sikre sig en solid 2. plads i årets samlede World Tour i disciplinen “Stand Up Paddle Racing”. Det er første gange nogensinde, at en dansk eller europæisk surfer står på podiets næstøverste trin på World Touren, og kan gå derfra med en sølvmedalje om halsen.

Casper Steinfath (forrest i billedet) på bølgen i San Francisco. 

Casper Steinfath (forrest i billedet) på bølgen i San Francisco. 

Årets sidste World Cup blev onsdag afholdt i San Francisco, hvor den 12 km lange rute blandt andet bød på 4 meter bølger og et smut forbi den berømte “Golden Gate Bridge”. Atleterne havde været på standby til dette event i flere uger, da arrangørerne ville sikre sig de helt rette forhold med tilstrækkelige store bølger. For at vinde den samlede VM titel krævede det, at Steinfath fik minimum en 3. plads i San Francisco. Casper kæmpede hårdt fra start til slut og demonstrerede god kontrol i de store bølger, som kontinuerligt skyllede benene væk under mange af sportens mest rutinerede navne. Efter en god time på vandet og en heroisk indsats fra den danske surf-komet blev det til en stærk 4. plads, hvilket desværre akkurat ikke indbragte nok point til at vinde årets World Tour.

Casper Steinfath fik en mavepuster, men fik det hurtigt vendt til en positiv følelse. 

Casper Steinfath fik en mavepuster, men fik det hurtigt vendt til en positiv følelse. 

"Det var en ordentlig mavepuster at komme så tæt på at vinde en VM titel, og så se den flyve væk lige foran øjnene på mig med de mindste af marginaler. Det var en vild følelsesmæssig rutchebanetur, og jeg vidste ikke om jeg skulle græde eller juble. Hurtigt gik det op for mig, hvor mega vildt og hvor stor en ære det var bare at have været i spil til en VM titel! Denne følelse har jeg valgt at holde godt fast i." Udtaler en tydeligt stolt Casper Steinfath.

Casper Steinfath, eller "The Viking" som han kaldes i internationale surf kredse, måtte se sig slået af Hawaiianeren Connor Baxter, som løb med den samlede VM titel. Danskeren har dog givet Baxter kamp til stregen igennem hele sæsonen, men måtte ved den forrige World Cup på Hawaii overgive den gule førertrøje.

En glad og taknemmelig Casper Steinfath efter World Tour sølv i San Francisco. 

En glad og taknemmelig Casper Steinfath efter World Tour sølv i San Francisco. 

“Set i bakspejlet har det virkelig været en fantastisk sæson, og jeg er ekstremt stolt over at være nået hertil på World Touren. Jeg føler jeg i løbet af året har lært rigtig meget om mig selv som atlet og person, og jeg er dybt taknemmelig overfor min familie, venner og sponsorer som har hjulpet mig hertil. Connor (Baxter red.) var for stærk denne gang, men jeg ser allerede frem til at tage revanche næste gang vi mødes!” Fortæller Steinfath

23 årige Steinfath har haft en overbevisende sæson med en stabil placering i top 2 fra begyndelsen. Steinfath startede sæson med at tage den samlede sejr i Japan, efterfulgt af en solid 2. plads i Tyskland, hvilket han derefter toppede med en overbevisende samlet 3. plads på Hawaii i sidste weekend. Stærke starter, køligt overblik ved de kritiske bøjevendinger og viljen til ikke at give op i de store bølger har været opskriften på den unge "Vikings” succes.  

Fra venstre: Casper Steinfath (Danmark), Connor Baxter (USA) og Kai Lenny (USA). 

Fra venstre: Casper Steinfath (Danmark), Connor Baxter (USA) og Kai Lenny (USA). 

Næste stop for den danske surf-komet er Fiji, hvor han skal repræsentere Danmark ved ISA Stand Up paddle World Championships som finder sted fra d. 12-20 November. 

Friends of Cold Hawaii ønsker Casper tillykke med podiepladsen. 

Fakta:

Casper Steinfath er en 23 år gammel professionel dansk surf atlet. Han bor i Klitmøller (Cold Hawaii), hvor han træner og lever diverse surf discipliner. Casper har specielt haft success indenfor surf disciplinen Stand Up Paddle Racing, hvor han har vundet både 2x VM og 3x EM titler. 

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og paddler sig frem ved hjælpe af en stor "pagaj". Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner der konkurreres i er "SUP Racing" og "SUP Surfing". 

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport over hele verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor. Danmark skal i 2017 være vært for Stand Up Paddle Verdensmesterskabet som afvikles af International Surfing Association i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, Friends of Cold Hawaii, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.