Dansk Surfer Vinder EM Guld i Portugal!

Casper Steinfath i aktion - Photo: Jakob Gjerluff / Red Bull Content Pool

Casper Steinfath i aktion - Photo: Jakob Gjerluff / Red Bull Content Pool

Den regerende verdensmester Casper Steinfath har sikret sig titlen som Europamester i surf disciplinen Stand Up Paddling (SUP). Dagens disciplin "Technical Race" blev afholdt under fantastiske forhold i surf paradiset Peniche i Portugal. I en tæt finale, hvor bølgerne splittede feltet ad flere gange formåede Steinfath at give gas når det gjaldt mest på den 4 km lange bane. En tæt sprint de sidste 300 meter mod franskmanden Arthur Arutkin kulminerede i et hektisk løb op af stranden til mållinjen, hvor det blev Steinfath som krydsede først.

"At vinde min 4. EM titel i dag i Portugal var helt vildt! EM var en af mine helt store mål for i år, og det føles så fantastisk at kunne krydse målstregen først efter mange timers hård træning. Niveauet var super højt og jeg er bare glad for at ramme min topform netop i dag" udtaler en begejstret Casper Steinfath, som havde svært ved at få armene ned.

Casper og Christian fejrer de gode resultater i Portugal - Photo: Niels Lønborg

Casper og Christian fejrer de gode resultater i Portugal - Photo: Niels Lønborg

Caspers landsholdkammerat og træningspartner, Christian Andersen også kendt som ‘Polar Bear’ sikrede ligeledes sig selv og det danske landshold en solid 5. plads, mens Nicoline Rasmussen imponerede på kvindesiden med en stærk 3. plads blandt Europas bedste kvinder. 

Caspers Steinfath sammen med landsholdkammerat og træningspartner, Christian Andersen (aka ‘Polar Bear’). 

Caspers Steinfath sammen med landsholdkammerat og træningspartner, Christian Andersen (aka ‘Polar Bear’). 

Dagens 4 km lange ‘Technical Race’ blev afviklet i udfordrende bølger, som bidrog til ekstra udfording for atleterne og høj spænding for publikum. EM er arrangeret af European Surfing Federation og løber fra. 5-11 juni. Allerede i dag torsdag skal det danske landshold i action igen i disciplinen SUP Wave, og kigger man frem til fredag kan der være mere metal og flere podiepladser på spil når Casper, Christian og Nicoline skal i kamp på den 15 km lange distance. 

Fakta om SUP:

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og paddler sig frem ved hjælpe af en stor "pagaj". Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner der konkurreres i er "SUP Racing" og "SUP Surfing". 

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport over hele verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor. Danmark skal i perioden 1-10 September 2017 være vært for Stand Up Paddle Verdensmesterskabet som afvikles af International Surfing Association i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, Friends

Casper Steinfath vinder VM guld

Dannebrog fløj højt, da danske Casper Steinfath i dag på Fiji vandt sin 3. VM titel. Photo: ISA / Ben Reed

Dannebrog fløj højt, da danske Casper Steinfath i dag på Fiji vandt sin 3. VM titel. Photo: ISA / Ben Reed

Det var bestemt en følelsesladet dag for det danske surftalent Casper Steinfath fra Klitmøller, da han i denne uge for 3. gang sikrede sig titlen som Verdensmester i surf disciplinen Stand Up Paddle (SUP) "Technical Racing" ved VM på Fiji, afholdt af ISA (International Surfing Association)

“Jeg er helt tom for ord! At vinde mit 3. Verdensmesterskab i dag er en kæmpe drøm, der går i opfyldelse! Jeg har trænet virkelig hårdt hele sæsonen frem mod i dag, og det føles så fedt at alting gik op i en højere enhed i dag." Sagde en nærmeste glødende Casper Steinfath efter finalen.

Dagens 3 km lange "Technical Race" blev afholdt ved det berømte surfspot ‘Cloudbreak’ på Fiji, som til dagligt leverer verdensklasse bølger.

Den danske Viking kom godt fra start, men måtte overgive føringen midtvejs til den franske surfer Arthur Arutkin. Dette slog dog ikke Steinfath ud, som til sidst i racet lavede et historisk comeback.

Den nykårne danske verdensmester viste suverænt taktisk overblik og bølgekendskab, hvorved han fangede en kritisk bølge og overhalede franskmanden og resten af feltet indenom.

“Forholdene var super udfordrende på vandet i dag. På den sidste runde var jeg næsten helt flad for energi. Jeg samlede mine sidste kræfter til at lave et endeligt skub, og så så jeg ud af øjenkrogen en lille bølge med retning mod mig. Jeg gav alt hvad jeg havde tilbage i mig, og jeg er så lykkelig over at kunne bruge bølgens energi til at surfe henover målstregen!" Udtaler en stolt Casper Steinfath.

Skriver sig ind i historiebøgerne
Ikke blot var dette en personlig sejr for den danske Viking, men han skriver sig også ind i historiebøgerne som den første individuelle SUP atlet nogensinde til at have vundet 3 ISA VM titler. 

De næste mål for Casper bliver torsdag og søndag, hvor han skal forsvare de rød-hvide farver i lang distance disciplinen og derefter 200 meter sprinten ved VM på Fiji.

I September 2017 afvikles ISA SUP VM i Danmark, og det bliver nu endnu mere spændende at følge den unge dansker forsvare sin guldmedalje på hjemmebane.

Lokal surfer vinder World Tour sølv

Det var bestemt en mindeværdig dag for det danske surf-talent Casper Steinfath fra Klitmøller, da han natten til torsdag skrev både dansk og europæisk surfhistorie ved at sikre sig en solid 2. plads i årets samlede World Tour i disciplinen “Stand Up Paddle Racing”. Det er første gange nogensinde, at en dansk eller europæisk surfer står på podiets næstøverste trin på World Touren, og kan gå derfra med en sølvmedalje om halsen.

Casper Steinfath (forrest i billedet) på bølgen i San Francisco. 

Casper Steinfath (forrest i billedet) på bølgen i San Francisco. 

Årets sidste World Cup blev onsdag afholdt i San Francisco, hvor den 12 km lange rute blandt andet bød på 4 meter bølger og et smut forbi den berømte “Golden Gate Bridge”. Atleterne havde været på standby til dette event i flere uger, da arrangørerne ville sikre sig de helt rette forhold med tilstrækkelige store bølger. For at vinde den samlede VM titel krævede det, at Steinfath fik minimum en 3. plads i San Francisco. Casper kæmpede hårdt fra start til slut og demonstrerede god kontrol i de store bølger, som kontinuerligt skyllede benene væk under mange af sportens mest rutinerede navne. Efter en god time på vandet og en heroisk indsats fra den danske surf-komet blev det til en stærk 4. plads, hvilket desværre akkurat ikke indbragte nok point til at vinde årets World Tour.

Casper Steinfath fik en mavepuster, men fik det hurtigt vendt til en positiv følelse. 

Casper Steinfath fik en mavepuster, men fik det hurtigt vendt til en positiv følelse. 

"Det var en ordentlig mavepuster at komme så tæt på at vinde en VM titel, og så se den flyve væk lige foran øjnene på mig med de mindste af marginaler. Det var en vild følelsesmæssig rutchebanetur, og jeg vidste ikke om jeg skulle græde eller juble. Hurtigt gik det op for mig, hvor mega vildt og hvor stor en ære det var bare at have været i spil til en VM titel! Denne følelse har jeg valgt at holde godt fast i." Udtaler en tydeligt stolt Casper Steinfath.

Casper Steinfath, eller "The Viking" som han kaldes i internationale surf kredse, måtte se sig slået af Hawaiianeren Connor Baxter, som løb med den samlede VM titel. Danskeren har dog givet Baxter kamp til stregen igennem hele sæsonen, men måtte ved den forrige World Cup på Hawaii overgive den gule førertrøje.

En glad og taknemmelig Casper Steinfath efter World Tour sølv i San Francisco. 

En glad og taknemmelig Casper Steinfath efter World Tour sølv i San Francisco. 

“Set i bakspejlet har det virkelig været en fantastisk sæson, og jeg er ekstremt stolt over at være nået hertil på World Touren. Jeg føler jeg i løbet af året har lært rigtig meget om mig selv som atlet og person, og jeg er dybt taknemmelig overfor min familie, venner og sponsorer som har hjulpet mig hertil. Connor (Baxter red.) var for stærk denne gang, men jeg ser allerede frem til at tage revanche næste gang vi mødes!” Fortæller Steinfath

23 årige Steinfath har haft en overbevisende sæson med en stabil placering i top 2 fra begyndelsen. Steinfath startede sæson med at tage den samlede sejr i Japan, efterfulgt af en solid 2. plads i Tyskland, hvilket han derefter toppede med en overbevisende samlet 3. plads på Hawaii i sidste weekend. Stærke starter, køligt overblik ved de kritiske bøjevendinger og viljen til ikke at give op i de store bølger har været opskriften på den unge "Vikings” succes.  

Fra venstre: Casper Steinfath (Danmark), Connor Baxter (USA) og Kai Lenny (USA). 

Fra venstre: Casper Steinfath (Danmark), Connor Baxter (USA) og Kai Lenny (USA). 

Næste stop for den danske surf-komet er Fiji, hvor han skal repræsentere Danmark ved ISA Stand Up paddle World Championships som finder sted fra d. 12-20 November. 

Friends of Cold Hawaii ønsker Casper tillykke med podiepladsen. 

Fakta:

Casper Steinfath er en 23 år gammel professionel dansk surf atlet. Han bor i Klitmøller (Cold Hawaii), hvor han træner og lever diverse surf discipliner. Casper har specielt haft success indenfor surf disciplinen Stand Up Paddle Racing, hvor han har vundet både 2x VM og 3x EM titler. 

Stand Up Paddling foregår ved, at man står op på et stort surfboard og paddler sig frem ved hjælpe af en stor "pagaj". Sporten favner bredt og kan dyrkes på alle niveauer både i bølger og på fladt vand såsom søer, åer og fjorde. De primære discipliner der konkurreres i er "SUP Racing" og "SUP Surfing". 

Stand Up Paddling er den hurtigst voksende vandsport over hele verden, og har i de sidste par år vundet markant frem også Danmark, hvor der er meget nem adgang til at komme på vandet, uanset hvor i landet man bor. Danmark skal i 2017 være vært for Stand Up Paddle Verdensmesterskabet som afvikles af International Surfing Association i samarbejde med Dansk Surf og Rafting Forbund, Friends of Cold Hawaii, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark.

Vinden blev væk fra World Cup’en i Cold Hawaii

Fællesbillede, day 7, netIP Cold Hawaii PWA World Cup 2016

Fællesbillede, day 7, netIP Cold Hawaii PWA World Cup 2016

Verdens bedste bølgewindsurfere sluttede World Cup-ugen i Klitmøller med et spektakulært show, hvor de blev trukket ind i bølgerne af en jetski til ære for publikum og kameraerne.

Find mere information om netIP Cold Hawaii PWA World Cup - her

For vinden kom ikke til Klitmøller på konkurrencens sidste dag, og for første gang i syv år lykkedes det ikke at finde en vinder af netIP Cold Hawaii PWA World Cup.

- Det er naturligvis træls, at vi ikke kan kåre en vinder her i Klitmøller. Men vi kan ikke bestemme over vejret, så det er meget normalt i den her sport. Faktisk er det imponerende, at vi har fundet en vinder alle de foregående seks år, siger Robert Sand, projektleder for World Cup’en i Cold Hawaii.

- Vi har haft en fantastisk uge med godt vejr, mange mennesker må stranden, fantastiske koncerter og masser af flot windsurf på vandet. De frivillige har knoklet for at skabe en unik uge her i Klitmøller. Vi ville naturligvis gerne have kåret en vinder, men Klitmøller har trods det vist sig fra sin flotteste side, siger han.  

Surferne måtte først vente i fem dage, inden bølgerne og vinden kom til Klitmøller. Lørdag fik man afviklet kvalifikationen, hvor den lokale Klitmøller-surfer Mads Bjørnaa kvalificerede sig til hovedkonkurrencen. Men den kom aldrig i gang, for vinden gik i sydøst og stilnede lidt af.
Dermed fik Danmarks bedste bølgewindsurfer, Kenneth Danielsen fra Aalborg, ikke mulighed for at forsvare sin flotte 6. plads fra sidste år.

- Det kan lyde mærkeligt, men jeg ikke skuffet over, at vi ikke kom på vandet. Vi er så vant til, at det er vejret, der bestemmer, om vi kan komme på vandet. Det sker hvert eneste år på World Cup’en. I stedet har vi lavet en masse sjov på vandet, som vi normalt ikke får tid til.

Thisted-virksomhed bliver hovedsponsor i Cold Hawaii

Når 32 af verdens bedste bølgewindsurfere i midten af september igen mødes til World Cup’en i Klitmøller, er den lokale Thisted-virksomhed, netIP, med på bølgen som ny hoved- og titelsponsor.

netIP lægger ikke alene navn til World Cup’en, men leverer også en netforbindelse i verdensklassen under World Cup’en, så gæster og deltagere kan surfe og streame på nettet hurtigt og sikkert.

netIP, der sidste år blev kåret som Gazelle-virksomhed af dagbladet Børsen, afløser KIA som titelsponsor. Det glæder eventmanager Robert Sand, at næsten alle sponsorer er lokale virksomheder fra Thy.

Lars Petersen, D99 (venstre) og Kenneth Danielsen, D38 (højre) på vej ud. 

Lars Petersen, D99 (venstre) og Kenneth Danielsen, D38 (højre) på vej ud. 

- Det siger noget om Thy, og vores evne til at stå sammen om noget stort. Mange thyboere har set Cold som noget godt og flot - men ikke som noget, man selv var en del af. Nu oplever vi, at mange flere i Thy gerne vil bidrage til Cold Hawaii og være en del af succes’en, siger Robert Sand.

Han peger blandt andet på Thisted Bryghus’ to Cold Hawaii-øl – samt Thy-Mors HF & VUC og Thisted Forsikring, der kom på sponsorvæggen i hhv. 2013 og 2014.

Kenneth Danielsen, D38, cut-back. 

Kenneth Danielsen, D38, cut-back. 

Stor belastning på netvæket
netIP er en relevant samarbejdspartner for Cold Hawaii. For der er ikke kun fart på windsurferne, men også i internetforbindelsen blandt de mange besøgende i World Cup-ugen. De streamer og foretager videoopkald til venner og familie i udlandet, mens de venter på at komme på vandet. Derudover følger ca. 20.000 seere med fra hele verden via livestreaming.

–  De mange brugere giver en kraftig belastning af netværket og stiller en række krav til drift- og it-sikkerhed. Vi glæder os meget over muligheden for at vise, at det holder vand, når vi siger ”it works” som vores mantra, siger teknisk direktør Jan Christensen fra netIP.

Stolt over Cold Hawaii
netIP har rødder i Thisted og ser Cold Hawaii som en af de absolut stærkeste brands i Danmark. Hovedsponsoratet giver gode muligheder for eksponering nationalt som internationalt, men det handler i høj grad om at vise den lokale stolthed over en begivenhed af den størrelsesorden i området. 

– Cold Hawaii er i den grad kommet på landkortet ved at levere stemning, professionalisme og performance i verdensklasse. Ligesom i it-branchen er konkurrencen benhård, og det handler om at gå ind i opgaven med hjertet og hjernen for at skabe bemærkelsesværdige resultater. Vi lægger os naturligvis i selen for at vise, at vi er mestre inden for vores disciplin, uddyber administrerende direktør Carsten Hedemann fra netIP. 

Fakta om netIP:
netIP leverer it-infrastruktur til erhvervslivet og hjælper firmaerne med at skabe et sikkert, pålideligt og fleksibelt it-setup. Firmaet blev grundlagt  i 1996 af Martin Kjølhede og beskæftiger i dag 80 medarbejdere. Det har hovedkontor i Thisted med lokale kontorer i fire andre jyske byer. netIP modtog i 2009 og 2015 Gazelle-prisen fra dagbladet Børsen.

Cold Hawaii vinder VM i StandUp Paddle surfing i 2017 sammen med København

Signing-Hosting-Agreement_COPENCOLD-HAWAII

Drømmen for Casper Steinfath er gået i opfyldelse. I efteråret 2017 kan den 22-årige Klitmøller-surfer blive verdensmester i StandUp Paddle surfing på hjemmebanen i Cold Hawaii.

- Tænk at jeg kan forsvare mine to VM-titler og vinde guld foran mine venner og min familie i Cold Hawaii og København. Dét bliver stort. Jeg er vokset op i bølgerne. Jeg kender dem rigtig godt. Det er en stor fordel for mig, at VM kommer til Thy, siger Casper Steinfath.

Ved næste års VM i StandUp Paddle surfing skal surferne både padle på fladt vand og i de fascinerende Vesterhavsbølger. Disciplinerne på fladt vand afvikles i Københavns Havn, mens bølgekonkurrencerne afvikles i Cold Hawaii.  

Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn inviterer til de mest spektakulære og bynære forhold at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

Det er Friends of Cold Hawaii og Dansk Surf & Rafting Forbund, der sammen med Copenhagen WatersportsWonderful Copenhagen og Sport Event Denmark, har fået tildelt mesterskaberne fra International Surfing Association (ISA). Det er første gang, at ISA placerer et VM i Europa.

Finn Jorsal skriver under i Rios OL-heksekedel

I dag skrev præsidenten for Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal, VM-aftalen under i Den Danske Pavillon på den berømte Ipanema-strand i Rio midt under OL, fordi det internationale surf-forbund, ISA, i forvejen er i den brasilianske storby i forbindelse med, at surfing er på OL-programmet i 2020.

- At vi vinder VM samtidig med, at surfing bliver en OL-disciplin får en kolossal betydning for udviklingen af Cold Hawaii. Allerede nu er der mange, der har spurgt mig, hvad Cold Hawaii er for noget, siger Finn Jorsal.

Smag på navnet: Copencold Hawaii

VM bliver afviklet i både Københavns Havn og på et af de 31 surf spots i Cold Hawaii fra Vigsø i nord til Agger Tange i syd. Derfor har mesterskaberne fået navnet COPENCOLD HAWAII. Cold Hawaii har Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn giver de bedste forhold til at padle på. Det giver nogle af verdens bedste forhold for et VM i den hurtigst voksende vandsport lige nu.

- Vi har en helt unik kystlinje her i Cold Hawaii, som mange har lagt meget i at udvikle over de seneste 10 år. Der er ingen tvivl om, at vi vil lægge alle kræfter i at gøre COPENCOLD HAWAII til et foreløbigt højdepunkt, siger Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii.
 
Rent sportsligt består mesterskabet af Long Distance Racing, som i lighed med åbningsceremonien afvikles i København. Derefter transporteres alle atleter til Thy, hvor SUP Surf, Technical Racing plus Relay Race og medaljeoverrækkelserne afvikles. Der vil være 280 - 300 deltagende atleter fra over 50 nationer inklusive hold fra 25 nationer. Eventen varer i tolv dage i alt, inklusiv ankomst og træning.
 
Med et VM i dette format bliver Danmark introduceret som Nordeuropas SUP-destination nummer ét, lyder det ambitiøse mål for arrangørerne.
 
- COPENCOLD HAWAII vil være en nyskabelse inden for internationale SUP-races. Vi vil benytte lejligheden til at sætte gang i en række lokale og nationale aktivitet før, under og efter begivenheden, der vil være med til at booste dansk stand up paddle, samle miljøet og få endnu flere danskere på vandet, siger Jakob Færch, formand for Dansk Surf & Rafting Forbund.
 
Spændende samarbejde mellem land og by

COPENCOLD HAWAII er samtidig et eksempel på, hvad Danmark kan byde på, når to byer går sammen. For Sport Event Danmark, der har hjulpet med at hente mesterskaberne til Danmark, har samarbejdet mellem storby og landdistrikt været et vigtigt parameter, da Sport Event Denmark bevilgede 500.000 kroner.
 
- Copencold Hawaii – ja smag på ordet! Det skal vi nemlig til at bruge, fordi vi netop har fået tildelt VM i Stand Up Padling i 2017. Med Copencold Hawaii skal vi afvikle VM-konkurrencer både i København og Klitmøller – også kendt som Cold Hawaii. Det bliver et spændende samarbejde mellem land og by, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Find billeder fra underskrivningen i Rio – her.
Find billeder fra Cold Hawaii og København - her
Find video fra Cold Hawaii, København og underskrivningen - her.   

For yderligere information kontakt: 

Event manager Robert Sand
2078 2372 // robert@coldhawaii.eu
 
Formand for Dansk Surf & Rafting Forbund Jakob Færch
2869 4774 // jakfaerch@gmail.com

Pressechef Ole Wejse Svarrer
+45 2071 6465

Cold Hawaii øllen skal til OL

Rios borgmester, Eduardo Paes, får med smagen af en kælderkold Cold Hawaii øl mulighed for at dulme nerverne under sommerens OL. Det sker, når Danmarks Eksportråd i Brasilien inviterer til ølsmagning i Den Danske Pavillon på den berømte Ipanema-strand under OL i Rio til sommer
 
Arrangement skal promovere øllet sammen med andre danske føde- og drikkevarer overfor lokale supermarkeder, restauranter, importører, lokale medier og mad-bloggere. 
 
- Idéen startede under et besøg hos Thisted Bryghus sidste år, siger udenrigsministeriets eksportrådgiver, Poul Erik Bligaard.
 
- Der smagte jeg øllen for første gang, og blev fuldstændigt grebet af denne innovative og sjove måde at lave øl på og samtidig markedsføre et skønt område i Danmark. 
 
Poul Erik Bligaard tog kontakt til formanden for Friends of Cold Hawaii, Finn Jorsal. Sammen med direktøren for Thisted Bryghus, Aage Svenningsen, blev de hurtigt enige om, at øllen skulle med til Rio. 
 
- Jeg er glad og stolt over de gode ord, som Poul Erik siger om vores øl. Jeg er glad for, at Thisted Bryghus har besluttet sig for at sende øllen til Rio. For 10 år siden, vidste jeg – i lighed med mange andre – ikke, hvad Cold Hawaii var. Nu skal vi til OL, siger Finn Jorsal, som sammen med Peter Klemmensen, tidligere brygmester på Thisted Bryghus, har været én af primus motorerne bag øllen. 
 
Rio-borgmester Paes bliver flankeret af den brasilianske verdensklassesurfer, Marcilio Browne, der flere gange har gæstet Thy i forbindelse med Cold Hawaii PWA World Cup, som han vandt i 2013. Det var også året, hvor Kronprins Frederik var protektor for begivenheden. De to får mulighed for at skåle og genopfriske minderne, når kronprinsen, hvis alt går som det skal, samme dag besøger pavillonen. 
 
Cold Hawaii øllen med de karakteristiske blå Cold Hawaii bølger designet af Troels Schwarz fra Klitmøller og teksten “Smagen af de bedste bølger på kanten af kongeriet” er blevet til i et samarbejde mellem Thisted Bryghus og Friends of Cold Hawaii. Ingredienserne til øllet bliver indsamlet i Nationalpark Thy. Øllen kommer i Rio til at stå side om side med andre produkter. Blandt andet skal brasilianerne prøve at smage torskerogn, sild, torskelever og kaviar.
 
Den Danske Pavillon er en 300 m2 stor pavillon, som danner rammen om et stort dansk eksportfremstød inden for erhverv, kultur, sport og turisme. Målet er at præsentere det bedste, som Danmark har at byde på og lægge nyt til den globale forståelse for danske værdier og kompetencer.
 
Den danske pavillon er tegnet af Henning Larsen Architects, og som det eneste land i verden har vi fået lov til at placere pavillonen på den verdensberømte Ipanema strand. 

Cold Hawaii går efter VM i Stand Up Padling i 2017

I et unikt samarbejde mellem by og land byder surfere i Cold Hawaii i Thy og København på VM i Stand Up Padling i 2017. 

Det er Friends of Cold Hawaii, der i samarbejde med Dansk Surf & Rafting Forbund og Copenhagen Watersports, der står bag buddet – støttet af de to kommuner, Wonderful Copenhagen og Sport Event Danmark.

Arrangørerne vil afvikle første halvdel af mesterskaberne i Københavns Havn, transportere hele feltet til Cold Hawaii i Thy og afvikle anden halvdel på et af de 31 surf spots i Cold Hawaii. Her ligger Nordeuropas bedste bølger til at surfe i, og kanalerne i Københavns Havn giver de bedste forhold til at padle på. Når man slår det sammen til COPENCOLD HAWAII, får man forhold i verdensklasse.

COPENCOLD HAWAII er i dialog med International Surfing Association (ISA). Eventen har endnu ikke været afholdt i Europa, hvorfor det er af stor interesse for ISA at modtage bud fra Europa. 

- Vi har en helt unik kystlinje her i Cold Hawaii, som mange har lagt meget i at udvikle over de seneste 10 år. Der er ingen tvivl om, at vi vil lægge alle kræfter i at gøre COPENCOLD HAWAII til et foreløbigt højdepunkt, siger Finn Jorsal, præsident for Friends of Cold Hawaii. 

For Wonderful Copenhagen er mesterskabet et naturligt stop på den rejse, som hovedstadens havn er midt i fra industrihavn til rekreativt område.

- Københavns Havn har over en årrække udviklet sig til et rekreativt centrum i byen og en arena for urbane vandsportsbegivenheder. Med COPENCOLD HAWAII vil vi tilføre en helt ny og super spændende dimension, siger Lars Vallentin, chef for sportevents hos Wonderful Copenhagen.  

COPENCOLD HAWAII er samtidig et eksempel på, hvad Danmark kan byde på, når to byer går sammen. For Sport Event Danmark har samarbejdet mellem storby og landdistrikt været et vigtigt parameter for at gå ind i projektet.

- Med COPENCOLD HAWAII samler vi center og periferi i en event med konkurrencer i København og Cold Hawaii, det kunne blive rigtigt spændende, siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

Rent sportsligt er der gode chancer for en dansk topplacering, hvis det lykkes at hente mesterskaberne i landet. 22-årige Casper Steinfath er vokset op midt i bølgerne i Klitmøller. Med to VM-titler i bagagen vil han være en medaljefavoritterne.